Вопрос к Президенту Украины +

Сегодня отправил вопрос Президенту Украины. Теперь вот жду ответа.

Вельмишановний Президенте України!

Звертається до Вас Лялюєв Дмитро Сергійович.

Як гарант Конституції України, до сфери обов`язків якого входить захист прав та свобод громадян, Ви маєте можливість надати роз’яснення щодо питання вільного програмного забезпечення.

Відповідно до Закону України «Про авторське право і суміжні права», компанія Microsoft спільно з державними органами контролю здійснюють перевірку підприємств на використання ліцензійного програмного забезпечення (надалі — ПЗ). Як альтернатива пропієтарному (від англ. proprietary — «власницьке») ПЗ від компанії Microsoft існує вільне ПЗ, яке поширюється під ліцензією GNU GPL (GNU General Public License).

GNU General Public License (Стандартна, або Універсальна Суспільна Ліцензія) надає одержувачам комп’ютерних програм наступні права, або «свободи»:

  • свободу запуску програми, з будь-якою метою;

  • свободу вивчення того, як програма працює, і її модифікації (попередньою умовою для цього є доступ до початкового коду);

  • свободу розповсюдження копій;

  • свободу поліпшення програми, і випуску поліпшень в публічний доступ (попередньою умовою для цього є доступ до початкового коду).

У зв’язку з тим, що вільне ПЗ надає ширші можливості і гнучкіші методи роботи, я прошу надати офіційне роз’яснення про легітимність використання операційних систем сімейства Linux, а також будь-якого іншого вільного програмного забезпечення, яке поширюється під ліцензією GNU GPL і інших ліцензіях, сумісних з нею (BSD, MIT, Mozilla Public License, Apache Software License і т.н.) для потреб малого і середнього бізнесу.

Оскільки офіційного перекладу GNU GPL українською мовою не існує, до звернення прикладаю оригінальний текст GNU GPL.

Адреса для зворотнього листа:

Вы можете оставить комментарий, или поставить трэкбек со своего сайта.

10 комментариев

(Обязательно)
(Обязательно, не публикуется)

Купить в рассрочку

Получить кредит просто! Заполни форму и получи кредит не выходя из дома под 1.99% месяц
Мы свяжемся с вами в течении часа в рабочее время




×
Купить в рассрочку

Получить кредит просто! Заполни форму и получи кредит не выходя из дома под 1.99% месяц
Мы свяжемся с вами в течении часа в рабочее время




×