Все про планшетах: поради щодо вибору та експлуатації

Мало хто може уявити сучасне життя без цифрових помічників. Планшети представляють собою новий щабель розвитку цифрових мобільних технологій. Такі пристрої об’єднують в собі міць повноцінного комп’ютера, розміщену в невеликому, компактному пристрої.

У ритмі сучасного життя планшетник – це незамінний супутник будь-якої ділової людини, також він дозволяє розслабитися в хвилини відпочинку і забезпечує приємне проведення часу з друзями та близькими.

Історія появи планшетів

Ідея створення планшетного комп’ютера зародилася ще на початку 70-х, проте технології того часу не могли забезпечити достатньою продуктивності і автономності.

Вперше схожі на планшетники електронні гаджети з’явилися на екранах фантастичних фільмом: «Зоряний шлях» і «Космічна одіссея». Натхненні такими картинами розробники почали проектувати свої інтерпретації планшетів, але технічна складова все ще була досить слабкою.

В кінці 80-х в гонку включилася вже відома на той час компанія Apple. Її тодішній генеральний директор Джон Скаллі представив концепцію компактного цифрового помічника у вигляді планшета Knowledge Navigator. Згідно із задумом, такий гаджет повинен був стати зручним портативним комп’ютером, призначеним для пошуку інформації по Мережі. Однак ця ідея не прижилася і втілилася тільки через шість років в схожому за можливостями пристрої – Message Pad Newton. Новинка позиціонувалася як КПК, а не планшетник.

У 90-х багато компаній представляли на ринок свої моделі перших планшетних комп’ютерів, але особливої ​​популярності серед споживачів вони не отримали. Слабка автономність роботи і обмежені можливості істотно програвали КПК, і тим більше ноутбуків.

Але справжньою революцією в даній сфері стала презентація повноцінного планшетного комп’ютера IPad від компанії Apple, що поклало початок новій ері цифрових технологій.

Можливості сучасних гаджетів

Сучасний планшетний комп’ютер являє собою повноцінний мультимедійний центр з обчислювальною потужністю настільного ПК в компактному форм-факторі. Такі гаджети забезпечують легкий і швидкий доступ до досить великого набору можливостей. Сьогодні доступ в інтернет, музика, відео фільми, ігри та багато іншого можуть поміститися у вашій кишені і бути доступними в будь-який час в будь-якій точці світу.

Поради щодо вибору планшетних комп’ютерів

Сьогоднішній ринок пропонує величезний асортимент всіляких моделей з найрізноманітнішим функціональним, програмних і апаратних наповненням. Саме тому при виборі так легко розгубитися. Якщо ви вирішили придбати планшетний комп’ютер, варто звернути увагу не кілька ключових характеристик:

  • розмір, тип і дозвіл дисплея;
  • потужність процесора;
  • обсяг внутрішньої пам’яті;
  • обсяг ОЗУ;
  • мережеві можливості;
  • тип операційної системи;
  • матеріали виготовлення.
    Дозвіл, діагональ і тип матриці дисплея забезпечують якісну передачу картинки. Варто заздалегідь визначитися з діагоналлю. Якщо вам потрібен невеликий, але функціональний мобільний помічник, то варто зупинитися на моделях з діагоналлю 7 дюймів. Шанувальникам інтернет-серфінгу, а також діловим людям, яким потрібна екран з більшою діагоналлю найкраще звернути увагу на гаджети з діагоналлю від 8 до 10 дюймів. Тим, для кого планшет є альтернативою стаціонарному персонального комп’ютера, підійдуть повноформатні моделі з діагоналлю сенсорного дисплея більше 10 дюймів.

    Більшість сучасних моделей оснащуються досить потужними багатоядерними процесорами, що дозволяє використовувати всілякі ресурсомісткі програми. В такому випадку ваш вибір повинен ґрунтуватися на індивідуальних вимогах до пристрою. Те ж стосується і обсягу оперативної пам’яті. Чим більше обсяг ОЗУ, тим швидше працює ваш планшетник.

    Об’єм вбудованої пам’яті традиційно становить 4, 8, 16, 32, 64Гб, а також може бути розширений за допомогою карти пам’яті. Однак при покупці варто звернути увагу на наявність слота розширення. Не всі моделі оснащуються подібної опцією.

    Мережеві можливості сучасних планшетів дуже широкі. Вони можуть функціонувати в GSM мережах і використовуватися в якості мобільного телефону, підтримують роботу в мережах нового покоління 3G і 4G, а також передачу даних по Wi-Fi і Bluetooth.

    Яку гарантію дає виробник?

    Термін гарантійного обслуговування залежить від виробника пристрою і політики магазину. Зазвичай він становить від 6 до 12 місяців з моменту покупки.

    Що робити в разі поломки девайса

    Більшість сучасних планшетних комп’ютерів мають нерозбірний монолітний корпус. Спроби самостійного розкриття можуть привести до деформації внутрішніх компонентів, електронних плат, а також до непридатності планшета до подальшого ремонту. Тому в разі виникнення будь-яких несправностей найкраще звернутися до професіоналів сервісного центру, наприклад «24МАСТЕР». Наявність спеціального обладнання дозволить провести комплексну діагностику, виявити і усунути причину неполадок.

Вы можете оставить комментарий, или поставить трэкбек со своего сайта.

Нет комментариев

(Обязательно)
(Обязательно, не публикуется)

Админ не заснул, он перегружается!
Купить в рассрочку

Получить кредит просто! Заполни форму и получи кредит не выходя из дома под 1.99% месяц
Мы свяжемся с вами в течении часа в рабочее время




×
Купить в рассрочку

Получить кредит просто! Заполни форму и получи кредит не выходя из дома под 1.99% месяц
Мы свяжемся с вами в течении часа в рабочее время




×