Планшет Samsung Galaxy Tab a 7.0 vs Lenovo Tab 3-730X – порівняння бюджетних гаджетів

Доступні варіанти

Бюджетний планшет Samsung Galaxy Tab a 7.0 стане відмінним вибором користувача, підшукує недороге функціональне пристрій. Він підходить для виконання простих щоденних завдань, запуску нересурсоємних ігор. Цікавою альтернативою апарату може стати Lenovo Tab 3-730X. Давайте познайомимося з цими виробами ближче.

Дизайн

Коли мова йде про бюджетні гаджетах, чекати від них інноваційних рішень по частині дизайну не доводиться. Так і представлені девайси виглядають просто, але зі смаком. Все ж популярні бренди тримають марку навіть при виготовленні доступних пристроїв. Зрозуміло основу конструкції обох апаратів складає пластик. У Galaxy Tab a 7.0 він текстурований, матовий. Задній панелі опонента відрізняється менш вираженою текстурою, злегка шорстка на дотик. В руках перший лежить кілька впевненіше. Якість збірки обох гаджетів добротне.

Наш герой випускається трьох кольорів: чорного, білого, сріблястого. Wi-Fi модель обладнана одним динаміком, розташованим на тильній панелі біля основної камери. А LTE версія доповнена фронтальним динаміком, оскільки має підтримку голосових викликів. Звук динаміків досить гучний, але якість його досить посереднє – переважають високі частоти, відсутні баси. Це цілком типово для бюджетних виробів взагалі і недорогих моделей Samsung Galaxy Tab a 7.0 зокрема. Слухати музику краще через гарнітуру.

Tab 3-730X випускається тільки LTE версії, але в відрізняє від опонента оснащений всього одним динаміком над екраном. Самі прекрасно розумієте, що говорити про високу якість звуку не доводиться. Така конфігурація підходить хіба що для здійснення дзвінків, відео-чату через Skype, але не більше. Модель представлена ​​двох відтінків: чорного, білого. Має блакитну обробку заглушки слота під карту пам’яті, SIM-карту, а також по контуру передньої панелі. Відмінною особливістю девайсів є наявність захисту корпусу класу IP52 від попадання бризок води.

 Пристрої мають простий нехитрий дизайн. Віддати перевагу одному з них складно – вони обидва по-своєму гарні.

Екрани апаратів

Планшет Самсунг Галаксі Таб А 7.0, обладнаний 7 “дисплеєм роздільною здатністю 1280х800 dpi, його конкурент відрізняється більш скромними показниками: 1024х600 dpi при тій же діагоналі монітора. Характеристики візуалізації зображення знаходяться на прийнятному для бюджетних виробів середньому рівні . Передача кольору насичена, хоч і далека від природної. Максимальної яскравості досить, щоб комфортно переглядати картинку в приміщенні. Під променями сонця зображення, цілком очікувано, проглядається гірше. Кілька рятує ситуацію оригінальна функція у Galaxy Tab a 7.0, що дозволяє на 15 хвилин підняти максимальне значення яскравості з 358 кд / м 2 до 421 кд / м 2 . Трохи поліпшити передачу кольору можна, вибравши кращий колірний профіль.

Кути огляду обох моніторів широкі. А ось при скромному дозволі чіткість, деталізація кульгають. Але хіба можна очікувати іншого від недорогих девайсів – все цілком передбачувано.

Функціональні особливості Samsung Galaxy Tab a 7.0, його конкурента

Продуктивність

У цій області все також знаходиться на цілком очікуваний рівень. Судіть самі, гаджет Lenovo обладнаний скромним по потужності 4-х’ядерним процесором MediaTek MT8735P частотою 1,0 ГГц, 1 ГБ оперативної, 16 ГБ вбудованої пам’яті. Він добре справляючись

з роботою простих повсякденних програм, веб-серфінгом, програванням мультимедіа. За графіком відповідає відеоприскорювач ARM Mali-T720 MP2. Ігри йдуть найпростіші, більш менш вимогливі типу Asphalt 8 запускаються з низькими налаштуваннями графіки – все цілком очікувано.

Опонент може похвалитися більш продуктивної апаратної платформою. Тут встановлено 4-х’ядерний 1,5 ГГц процесор Spreadtrum, є 1,5 ГБ оперативної пам’яті. З іграми пристрій справляється трішки краще конкурента. Але все одно при завантаженні важких додатків або складних веб-сторінок з’являється затримка, пригальмовування. Вбудованої пам’яті тут всього 8 ГБ, з яких доступно всього 4,35 ГБ. Благо, обсяг вільного місця у обох виробів можна збільшити за допомогою карт пам’яті.

Операційні системи

Апарати працюють під Android: версії 5.1 в разі нашого героя і 6.0 у його опонента від Lenovo. Обидві системи відмінно оптимізовані під користувача. Але у першого гаджета є кілька цікавих особливостей. Варто окремо відзначити «Дитячий режим», спеціально адаптований під наймолодших користувачів. Можна створити до 6-ти профілів, призначити максимальне час використання девайса, набір доступних додатків. Вельми зручна функція для батьків. Також цікавим є режим поділу екрана. У ньому на дисплей можна одночасно виводити два додатки. Система Tab 3-730X, доповнена фірмовою оболонкою, має простий, зрозумілий інтерфейс. Розібратися з її роботою без зусиль зможе навіть користувач без досвіду.

Додаткові характеристики планшетів Samsung Galaxy Tab a 7.0 і Lenovo Tab 3-730X

Обидва пристрої оснащені основними 5 МП камерами, а також 2 МП фронтальними. Говорити про високу якість зйомки не доводиться, що цілком очікувано. Основні камери дозволяють відзняти мало-мальськи прийнятні фото при хорошому освітленні. Фронтальні – підійдуть хіба що для відеоконференції через Skype, але не більше.

За автономності роботи апарати досить схожі. Наш герой обладнаний акумулятором ємністю 4000 мА * год, розрахованим на 8,5 годин роботи при середньому завантаженні. Його опонент від Lenovo має 3450 мА * ч батарею. З огляду на більш скромне по потужності оснащення, повного заряду при тих же умовах експлуатації вистачає майже на 8 годин. Так що, можна сміливо розраховувати на цілий день помірного використання обох гаджетів.

Як згадувалося раніше, обидва вироби моделей LTE мають підтримку здійснення дзвінків, відправлення SMS-повідомлень. Доступні також Wi-Fi, Bluetooth, високошвидкісний 3G internet (LTE версії). Саме від модифікації залежить вартість девайсів. Tab 3-730X випускається тільки з підтримкою LTE мереж, має вартість близько 4000 гривень. А ось його конкурент виготовляється двох варіантів. Ціна Samsung Galaxy Tab a 7.0 трохи вище: Wi-Fi версія коштує 4500 гривень, а модель LTE – 5000 гривень.

Підіб’ємо підсумки

Обидва пристрої відносяться до бюджетного сегменту з усіма витікаючими наслідками. Це означає, що немає сенсу чекати високої продуктивності, відмінної якості візуалізації, багатого функціоналу. Характеристики роботи апаратів знаходиться на середньому рівні.

За багатьма параметрами Tab a 7.0 перевершує свого конкурента від Lenovo. Він має більш якісний екран, кращу продуктивність, автономність роботи. Він може похвалитися низкою цікавих особливостей. Наприклад, функцією короткочасного збільшення яскравості для кращого перегляду зображення при яскравому освітленні. Є можливість коригування колірної температури. Цікавим є «Дитячий режим» роботи, що дозволяє створювати індивідуальні профілі для самих маленьких користувачів. Також примітною є функція поділу монітора для одночасної роботи з двома додатками.

У свою чергу Tab 3-730X може похвалитися надійним корпусом із захистом класу IP52 від попадання вологи. Він має більш доступну вартість, що логічно, враховуючи його скромний функціонал. Але все одно за багатьма параметрами він програє конкуренту. Тому зовсім не дивно, якщо Ви надасте перевагу останній. Купити Samsung Galaxy Tab a 7.0 Ви можете в магазині Rozetka.com.ua. Досить перейти на сторінку товару за посиланням https://rozetka.com .ua / samsung_sm_t285nzkasek / p7350046 / .

Вы можете оставить комментарий, или поставить трэкбек со своего сайта.

Нет комментариев

(Обязательно)
(Обязательно, не публикуется)

Пропала собака. yandex.ru не предлагать.
Купить в рассрочку

Получить кредит просто! Заполни форму и получи кредит не выходя из дома под 1.99% месяц
Мы свяжемся с вами в течении часа в рабочее время




×
Купить в рассрочку

Получить кредит просто! Заполни форму и получи кредит не выходя из дома под 1.99% месяц
Мы свяжемся с вами в течении часа в рабочее время




×