5 способів створити приголомшливий «перший екран» сайту

«Перший екран» сайту фактично означає перше враження користувача про вашу компанію. Це все те, що знаходиться вище прокрутки, незалежно від того, з якого пристрою (комп’ютера, мобільного телефону або планшета) заходить користувач.

Інформація, яку ви включаєте в «перший екран» є ключем до успіху сайту. І те, як ви розподілите цю інформацію, визначає подальші дії користувача – прокрутить він або перейде на наступну сторінку, або ж закриє її після короткого перегляду.

Дизайн першої сторінки може спонукати користувача до кліків і спонукати його до переходу в потрібний розділ.

Які елементи повинні бути присутніми на сторінці, щоб користувач почав прокручування? Якщо хочете дізнатися більше про дизайн всього сайту і вас цікавить розробка сайтів в Києві, натисніть докладніше . А нижче ми розглянемо 7 способів створення «першого екрану», який точно буде «чіпляти» користувачів.

1. Створіть чіткий перший екран

Взаємодія починається з першого враження. Ваш сайт повинен створити його за допомогою сильного і цілісного образу.

Краще рішення для цього завдання віжуал – фото, відео або ілюстрація, яка зможе відразу ж захопити аудиторію, оволодіти її увагою з першої секунди перегляду. Віжуал повинен бути привабливим, щоб користувач не зміг відвести погляд. Він повинен бути тільки вашим і відрізнятися від будь-якого іншого веб-сайту.

Віжуал доповнює пара словесних ключових образів, що пояснюють, де знаходиться користувач і що ваш сайт йому пропонує.

Головна умова успіху «першого екрану» – він повинен однаково відображатися на будь-яких пристроях, незалежно від розмірів фізичних екранів. Зміст першої сторінки повинен бути із зміннним розміром таким чином, щоб зображення та інші елементи були чітко видні без єдиної прокрутки.

2. Інтуїтивна навігація

Проходять ті часи, коли навігація обов’язково повинна розташовуватися в бічній або верхній частині екрану. Приховані і висувні стилі навігації зараз дуже поширені (в більшій мірі завдяки смартфонам), ось чому цей вид навігації прийнятний для всіх видів веб-макетів.

Приховані стилі не означають, що вам потрібно повністю сховати навігацію від користувача. Найпопулярнішим стилем прихованої навігації став так званий «гамбургер» (іконка з трьома паралельними горизонтальними смугами). Користувачі вже давно навчилися працювати з ним, і зможуть знайти потрібні розділи меню з легкістю.

3. Створення єдиного повідомлення

«Перший екран» повинен транслювати єдине повідомлення, мета вашого сайту. Не важливо, чи потрапив відвідувач на вашу сторінку вперше або повторно його відвідує, він повинен розуміти, про що буде весь інший контент ресурсу.

Цілісність повідомлення досягається за допомогою простої формули: віжуал + текст. Презентуйте головну ідею просто – мінімалізм на сьогоднішній день є одним з найбільш ефективних і модних інструментів передачі інформації.

4. Надайте користувачам можливість діяти
Крім досить сильного візуального враження, дайте користувачеві причину, по якій він повинен залишитися на сайті. Перша сторінка повинна надати можливість наступного кроку – дії.


Наприклад, зайшовши на першу сторінку цього сайту, користувач має можливість відразу ж замовити послуги дизайн студії в Києві / , прокрутити сторінку вниз, зв’язатися з представниками компанії або подивитися її портфоліо. Варіанти здійснення дії можуть бути різними:

  • заповнення форми заявки;

  • взаємодія в соціальних мережах;

  • перегляд слайдів, заставки;

  • коментар змісту та ін.

    Дизайн-оформлення сторінки також має спонукати користувача до вчинення дії, візуально підказуючи йому, як саме це зробити (стрілками, що рухаються елементами, підсвічуванням кнопок і т.д).

    5. Мінімізуйте абстрактність

    Не перевантажуйте «перший екран» занадто великою кількістю елементів, це розсіює увагу користувача. Віжуал повинен бути простим, однозначним і мати чітку цільову спрямованість. Якщо вам потрібно розмістити багато контенту, розділіть його на два екрани, помістивши саму важливу частину в перший з них. Виставляйте візуальний фокус правильно.

    У той час, як скролінг повертається в моду, підхід до його оформлення в корені змінився. Перша сторінка найбільш важлива і з точки зору функцій сайту, і з точки зору користувача досвіду. Створюйте цікаві, читабельні і візуально чіткі «перші екрани», щоб отримувати більше користувачів і повернень на ваш сайт.

     

Вы можете оставить комментарий, или поставить трэкбек со своего сайта.

Нет комментариев

(Обязательно)
(Обязательно, не публикуется)

Скажи мне кто такой Билл Гейтс, и я скажу кто ты
beget